Oppsummering av årets aktiviteter i klubben

 

Moteoppvisning:

Vår årlige moteoppvisning i oktober på kantina i Steinkjer rådhus ble igjen en suksess.
Et samarbeid med ulike aktører i næringslivet, og denne gangen hadde vi med forretninger innen klær, briller og blomster. Sporty og flotte mannekenger i ulike alder fra vår egen klubb og eksternt stilte opp. Det ble servert kaffe og kaker og snitter som medlemmene i klubben hadde ordnet og vi hadde loddsalg. Gevinster ble sponset av våre samarbeidende parter i næringslivet og våre medlemmer. Vi hadde et publikum av damer i alderen 25-90 år, og kantina var stappe full av blide og kjøpelystne damer. Vi tok inn  over 26000,- kroner, som denne gangen går til utdanningsfondet. I fjor gikk det meste av inntekten til flyktninger som kom til Steinkjer og noe til utdanningsfondet.

Bokkveld:
Første uka i november hadde vi bokkveld hos Steinkjer Bokhandel, hvor vi fikk presentasjon av årets bøker. Tradisjonen tro fortalte innehaver Gjertrud Holand oss om de nye bøkene. Mange av medlemmene brukte også muligheten til å kjøpe bøker til julegaver. Harde pakker under juletreet er alltid spennende uansett alder. Etter besøket i bokhandelen gikk vi på en restaurant og spiste god mat og koste oss og var sosiale.

Boksirkel:
Klubbens boksirkel har pågått i mange år og er fortsatt aktiv, og har sine faste møter med diskusjoner om leste bøker. Det være seg skjønnlitteratur eller krim.

Lyssalg i desember:
Lyssalg 10. desember på byens største varehus, Amfi ble også gjennomført i år. Nytt av året er egenproduserte "englelys". Klubbens egne medlemmer støper lysene. Før jul er publikum rause og salget av lys før jul går veldig bra.


Lokalt prosjekt: Språktrening/veiledning av utenlandske kvinner:
Klubbens lokale prosjekt med språktrening og veiledning av utenlandske kvinner er snart 2 år. Dette er et samarbeidsprosjekt med Steinkjer kommune og "Jobbsjansen", hvor vi som klubb lærer disse kvinnene å snakke norsk bedre. Samtidig veileder vi de til å bli bedre kjent med den norske kulturen og bygge relasjoner i Steinkjer. På den måten jobber vi sammen med "Jobbsjansen", og hjelper samtidig disse kvinnene til bedre å kvalifisere seg til å komme ut i jobb og snakke norsk.

Koordinator for "Jobbsjansen" og 6 av elevene/kvinnene var nylig på besøk på vårt medlemsmøte i oktober. Koordinator sa på møtet vårt at de hadde god erfaring med prosjektet og samarbeidet med vår klubb og ønsket at vi fortsatte det gode samarbeidet videre.

Da vi startet opp prosjektet nå i høst var det 9 kvinner som ønsket å være med. Noen nye og noen som var med siste periode.

Flere av oss medlemmene i klubben deltok på åpen  dag på Huzet for Voksenopplæringa nå i november. En fantastisk fin dag med mangfold av mennesker, sang og musikk, stands og mat fra ulike nasjoner og mange positive mennesker.

8. mars arrangement:
Klubben har i flere år samarbeidet med mangfold- og likestillingsutvalget i Steinkjer kommune og andre lag og organisasjoner om rammer, innhold og gjennomføring av 8. mars. Ulike og aktuelle temaer og foredragsholdere blir engasjert. Godt samarbeid med kommunen og andre aktører har gjort klubben vår synlig og vi har markert oss på kartet.

Ellers har Steinkjer soroptimistklubb gode medlemsmøter med yrkesforedrag og ulike samfunnstemaer.  Vi forsøker å samarbeide med vår soroptimistsøstre i naboklubbene i vår region, og har deltatt på distriktsmøtet og to klubbjubileer i henholdsvis Levanger og Trondheim. Levanger soroptimistklubb deltok på vårt sommermøte på "Gulburet", den gyldne omvei på Inderøy.

Vi er også opptatt av at alle som er medlem eller besøker klubben vår skal føle seg velkommen og at folk skal trives. Derfor har vi hatt fokus på den sosiale biten i større grad enn tidligere. Dette gjør at medlemmene i klubben blir bedre motivert og står på og gir mer av seg selv i de ulike aktiviteter og prosjekt som klubben har.